Liga Super Malaysia 2013: Lions XII Vs PKNS FC

Lions XII vs PKNS FC

Stadium Jalan Besar, Singapore

Date: 27th May 2013

Kick-off: 0745 PM

Separuh Masa Pertama:

Lions XII 0 – 0 PKNS FC

Masa Kedua

Lions XII 3 – 1 PKNS FC

Haris Harun (LNS) 54′

Nazrul Nazari (LNS) 59′

Khairul Nizam (LNS) 89′

Patrick Ronaldinho (PKNS) 90′

Fulltime:

Lions XII 3 – 1 PKNS FC

Liga Super Malaysia 2013: Johor Darul Takzim Vs Kelantan

Johor Darul Takzim vs Kelantan

Stadium Larkin, Johor Bahru

Kick-off: 0845 PM

Separuh Masa Pertama:

Johor DT 0 – 0 Kelantan

Masa Kedua

Johor DT 2 – 0 Kelantan

Norshahrul Idlan Tahala (JDT) 65′

Nurul Azwan Roya (JDT) 69′

FT: Johor DT 2 – 0 Kelantan

Liga Super Malaysia 2013: Kelantan Vs Selangor

Kelantan vs Selangor.

Stadium Sultan Muhammad ke-4 Kota Bharu Kelantan

Separuh Masa Pertama:

Kelantan 0 – 0 Selangor

Masa Kedua

Kelantan 1 – 1 Selangor

Adam Griffiths (SEL) 55′

Zairo Anuar (KEL) 66′

FT: Kelantan 1 – 1 Selangor

Semakan Keputusan UPU 2013/2014 (Kemasukan Ke IPTA/Politeknik Premier Lepasan SPM/Setaraf)

Adalah dimaklumkan bahawa keputusan kemasukan ke IPTA/Politeknik Premier Lepasan SPM/Setaraf boleh dibuat melalui laman web seperti yang dibawah :

Saluran 1 : Lembah Klang

Saluran 2 : Utara

Saluran 3 : Selatan

Saluran 4 : Sabah

Saluran 5 : Sarawak 

Selamat melangkah ke alam pengajian tinggi kepada mereka yang berjaya. Bagi yang kurang bernasib baik, jangan putus asa. Cuba lagi dan lagi.  Semoga berjaya.

 

Semakan Tawaran Ke Tingkatan 6 Sesi 2013/2014


Semakan tawaran ke tingkatan enam sesi 2013/2014. Untuk menyemak sila klik link yang berikut.

http://apps.moe.gov.my/sst6/semakanrayuan2013/

Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat tempat ke tingkatan 6. Secara peribadi saya melihat, ini adalah antara jalan terbaik untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi lagi jika dibandingkan dengan Diploma. Walaupun saya sendiri merupakan lepasan Diploma. Jadi kepada mereka yang dah dapat tawaran tu, tapi masih tak tahu nak pergi ikut mana, banyak-banyak lah buat solat isthikarah. Bukan istikharah cinta saja yang perlu dibuat. Hehehe. :-)

Orang lain cakap tingkatan 6 ni susah. Jadi buat lah persiapan awal-awal kalau dah tau susah. Buat dulu. Jangan menyesal di kemudian hari.

Diploma kena habiskan 3 tahun on time. Boleh guna diploma untuk kerja. Tapi sejujurnya saya katakan, gajinya tak lah selumayan yang disangka. Ditambah lagi kita ni hidup dalam Malaysia. Melambak student degree kat luar sana yang masih mencari kerja. Jadi pilih lah dengan bijak. Jadi kita boleh jimat umur untuk masuk degree terus.

Doakan saya dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat Degree nanti ya. Paling minima kerja kat Malaysia nak kena ada Degree baru selamat. Boleh kumpul duit banyak-banyak. Boleh kahwin cepat-cepat. Melainkan kalau anda seorang anak tauke kedai makan ke, tauke minyak ke, lain cerita lah. :-)

Selamat Tinggal Politeknik Kuching Sarawak. Kembali Berblogging

Alhamdulillah. Tamat sudah pengajian saya di Politeknik Kuching Sarawak dalam jurusan Diploma Kejuruteraan Awam setelah 3 tahun saya menuntut disana. Seandainya keputusan semester 6 tiada paper yang sangkut, maka boleh lah saya istiharkan kemerdekaan saya sebagai pelajar dan bermulalah hari-hari saya sebagai seorang pengganggur terhormat sebelum menunggu keputusan kemasukan ke IPTA untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi lagi di universiti.

Bersyukur sangat kepada Allah sebab sepanjang pengajian saya disana satu paper tak sangkut. Saya akui saya bukan lah seorang pelajar yang genius atau pandai, cuma saya hanyalah seorang pelajar yang biasa-biasa sahaja.

Pointer pun tak lah gempak mana cukup makan. Sekali saja saya dekan (AKJ Anugerah Ketua Jabatan)

Semoga cita-cita saya untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat Degree selepas Diploma kesampaian walaupun result tak berapa nak gempak. Mohon doa sahabat-sahabat semua ya.

Semakan Keputusan Rayuan Matrikulasi 2012

Di sini: Bagaimana untuk pilih Kolej yang bersesuaian selepas SPM/O-Levels anda.

-If you have $100 million to buy the perfect all-European team, who would you pick? –


Semakan keputusan rayuan ke matrikulasi 2012 kini boleh disemak pada 7 Jun 2012. Kepada mereka yang ingin menyemak keputusan rayuan ke matrikulasi 2012, anda boleh menyemak keputusan rayuan anda memalui lama web KPM :

Semakan Keputusan Rayuan Matrikulasi 2012

Anda juga boleh menyemak keputusan rayuan melalui sistem pesanan ringkas SMS. Untuk menyemak keputusan melalui SMS ikuti langkah-langkah berikut :

Taipkan MOE<jarak>MAR<jarak>NO. KP dan hantarkan ke 15888
Contoh : MOE MAT 920605051542

Tahniah kepada mereka yang berjaya melanjutkan pelajaran mereka ke kolej matrikulasi.

Kepentingan Ilmu Pengetahuan Dalam Islam

Di sini: Bagaimana untuk pilih Kolej yang bersesuaian selepas SPM/O-Levels anda.

-If you have $100 million to buy the perfect all-European team, who would you pick? –


 Assalamualaikum pembaca yang budiman, sudah lama saya tidak mengemaskini laman sesawang ini sejak saya menjalani latihan industri yang telah pun tamat sebulan yang lepas. Sebagai seorang pelajar Kejuruteraan, latihan industri memberi saya banyak ilmu baru tentang apa yang saya belajar dan tidak kurang juga pengalaman yang saya perolehi.

Sudah menjadi kewajipan setiap umat Islam untuk menuntut Ilmu. Meskipun saya seorang pelajar kejuruteraan dan bukannya pelajar syariah, undang-undang, pengajian islam ataupun usuluddin, saya tidak boleh menjadikan ilmu kejuruteraan itu tidak sepenting ilmu akhirat kerana saya percaya setiap apa jua ilmu yang ada di sunia ini adalah milik Allah SWT.

Barangsiapa yang hendak kebaikan di akhirat , maka hendaklah dengan ilmu dan barangsiapa yang hendak kebaikan di dunia dan akhirat juga hendaklah dengan ilmu.

Dalam Al-Quran Allah berfirman ” Katakanlah anak Adam adakah sama antara orang yang berilmu dengan yang tidak berilmu.. .sesungguhnya orang-orang yang dapat mengambil pelajaran dan peringatan hanyalah orang-orang yang berakal sempurna.”  (Az-Zumar ayat 9)

Malaysia Vs Philipines (International Friendly Match 2012)

Malaysia Vs Philipines

Date : 1 June 2012

Venue : Shah Alam Stadium

Kick Off : 2045

Current Results:

-RM200,000 & gelaran “ROCKSTAR” jadi pertaruhan! –

First Half

Malaysia 0 – 0 Philipines

Second Half

Malaysia 0 – 0 Philipines

Full Time :

Malaysia 0 – 0 Philipines

-If you’re Sabahan or Sarawakian, something special for you!  Click here now!!-

-Your chance to win some cash & prizes here!-

Kelantan s Sime Darby 2012 Malaysia FA Cup

Malaysia FA Cup 2012 Final 

Kelantan FA vs Sime Darby FC

Date : 19 May 2012

Time : 2045

8:45  (UTC+08:00)

Venue : Bukit Jalil National Stadium

The 2012 Malaysia FA Cup final match between Kelantan FA and Sime Darby FC will be held on May 19 2012. The kick off will be at 8.45 local time at the National Stadium Bukit Jalil. Sime Darby FC is the first football club that succeed to go for final to meet with the Red Warriors Kelantan FA. The current result will be update from time to time.

-Nak di-sponsor untuk ke London sempena Sukan Olimpik? –

Kenal tak siapa yang nyanyi lagu ni? Best sangat!! 

First Half:

Kelantan FA 0 – 0 Sime Darby FC

Second Half:

Kelantan FA 1 – 0 Sime Darby FC

Mohammed Ghaddar (P) 58′

Fulltime Result:

Kelantan FA  1 – 0  Sime Darby FC